Sömn – Bli av med med dina sömnproblem

Bli av med dina sömnproblem

Många människor lider i det tysta av olika typer av sömnproblem. En del kan ha svårt att somna medan andra vaknar mitt i natten. Vissa måste gå upp och kissa medan andra helt enkelt inte kan somna om. Symtomen kan se olika ut och ha olika orsaker men gemensamt för oss alla är att sömnen är livsviktig. Bli av med med dina sömnproblem.

Under natten sker vår återhämtning och reparation från dagen innan. För att vi ska vakna varje morgon och känna att vi är fulla av energi behöver vi en god natts sömn. Hur många timmar man bör sova kan såklart vara individuellt men de flesta mår som bäst av 7-8 timmars sömn.

När vi behandlar sömnproblem med Akupunktur, Akupressur och Kraniosakral terapi gör vi alltid en ordentlig anamnes. Vad beror sömnproblemen på och vilka är symtomen. Vi kan aldrig säga exakt hur många behandlingar som behövs men en bra grundregel är att börja med ca 5 behandlingar för att ge kroppen en bra start att förändra sitt sömnbeteende.

Fridas egna ord om hur hon fick hjälp

”En dag såg jag en skylt om ett ställe som kunde hjälpa till vid sömnproblem. Jag ringde direkt och tänkte att jag inte har något att förlora. Jag hade haft problem med sömnen i över tio år och som med allt annat hade jag vant mig men att aldrig känna sig helt utvilad och att varje kväll känna en oro över att inte kunna somna är otroligt utmattande.

Jag hade aldrig provat akupunktur och var lite rädd för nålarna men de kändes knappt och det tog inte många behandlingar innan jag somnade på behandlingsbänken. Efter fem behandlingar hade jag reducerat min insomningsperiod från en och en halv timme till tjugo minuter. Det kändes fantastiskt. Nu sover jag dessutom hela natten igenom. Jag förbättrade mina förutsättningar hemma genom att få det helt tyst när jag skulle sova samt tog bort all elektronik på senare delen av kvällen. På så sätt bidrog jag själv till att få ett ännu bättre resultat.”
-Frida-

Boka din behandling här.

Läs om Akupunktur här: och om Kraniosakral terapi här.