Fokusera på det positiva

Hur svårt det än låter så är det viktigt att försöka hitta och se de positiva delarna i livet. Alla stöter vi på både små och stora motgångar i livet, vilket gör att vi blir nedstämda och stressade. För att inte fastna i en ond spiral av nedstämdhet och ältande behöver vi försöka fokusera på det positiva.

Även om vi inte tycker att det finns så mycket runt om som är positivt så kan vi alltid, alltid hitta någonting. En sak vi kan börja med är att minska intrycken vi får från tv:n. Kanske räcker det med att titta på nyheterna en gång om dagen? Studier har visat att tv och sociala medier bidrar till stress, vilket i sin tur bidrar till att man känner sig nedstämd.

Därför är det viktigt att försöka hitta något vi tycker är roligt, det kan räcka att vi tänker på något roligt minne och försöker känna in i kroppen hur det kändes. Kroppen vet inte om det är verkligt eller inte och därför reagerar den som om det är verkligt här och nu och kroppen producerar härliga må-bra-hormoner som hjälper oss att jobba framåt.