Huskur mot Pollenallergi

Snart drar pollensäsongen i gång och många besväras då av nästäppa, nysningar, rinnsnuva, kliande och rödsvullna ögon och klåda i halsen. I flera år har vi läst om och själva träffat personer som har blivit bättre. Ibland så pass bra att symtomen försvunnit helt och de har sluppit ta sin allergimedicin som t.ex. antihistamintabletter. Vad finns det för olika metoder vi kan testa själva?

Tallbarr i vatten är en huskur som är värd att testa. Du plockar en tallbarrskvist eller 20–30 tallbarr (tänk bara på allemansrätten, man får inte ta från träden – man kan istället ta från en kvist som ramlat ner nyligen). Om man tar en stor kvist kan den stå framme i vatten och man tar vad man behöver allteftersom eller så fryser man in. Man lägger sedan tallbarren i en tillbringare med vatten och låter det dra över natten på diskbänken. Du kan dricka upp allt samma dag eller ca 2–3 glas om dagen. Det håller i ca 3 dagar i kylen.

Som med allt som har en effekt så kan det även finnas biverkningar, även om det handlar om naturliga behandlingar. Viss försiktighet rekommenderas i början. Prova en mindre mängd tallbarr/vatten för att se att du tål att dricka tallbarrsvattnet. Det finns många som vittnar om att de även fått minskad allergi mot katter och hundar. För bra effekt av sin huskur bör man börja med detta innan pollensäsongen drar igång. Du kan med fördel sätta igång redan nu 😊