Kosmetisk tatuering läppar – Lipblush

En kosmetisk tatuering är till skillnad från en vanlig tatuering inte permanent utan hållbarheten är ca 1-3 år. Hur länge din tatuering håller beror på din hudtyp, ålder och livsstil. Med en lipblush eller en läpptatuering som det även heter förbättrar du dina läppars form och kontur. Du kan inte förstora läpparna med en lipblush men eftersom du får en fin jämn färg på dina läppar med en lipblush, blir intrycket jämnare och fylligare läppar.

En lipblush passar även bra för dem som har dåligt med egen färg på läpparna där man kan jobba upp en naturlig och fin färg. Först läggs en väldigt tunn linje i ytterkant för att markera konturen och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in.
Det går inte att förstora läpparna med pigmenteringen, färgen läggs alltid på “läpphud” och ej utanför på vanlig hud.

Innan din behandling
Peela dina läppar några dagar innan behandlingen för att avlägsna död hud och smörj med vaselin, Decubal lips eller lypsyl för bästa resultat! Om läpparna är torra/frasiga är det svårare för pigmentet att fastna. Det är vanligt att herpesutslag utbryter om man har haft det förut. Då kan det vara bra att ha Anti eller liknande läkemedel tillhands (finns på Apoteket). Vet du att du lätt får herpesutslag kan du även förbehandla med Anti ett par dagar innan din behandling.

Ta gärna med dig dina hörlurar så du har något att lyssna på under behandlingen ex en podd, ljudbok eller musik.

VIKTIGT!
4 dagar innan behandling – Undvik  C-vitamin, Omega 3 samt smärtstillande.
24 timmar innan behandling – Undvik Alkohol, koffein såsom kaffe, te, energidrycker ex redbull samt solning
Behandlingstid: ca 210 min

Återbesök: Efter 6-8 veckor.

Kontakta Jenny innan behandlingen om du har frågor.

Efter behandlingen
Läpparna kan bli väldigt svullna direkt efter behandlingen, något som lägger sig efter några timmar. Därefter kan läpparna ha en svullnad upp till någon dag efter. Till en början kommer tatueringen vara väldigt stark i färgen men en stor del av färgen kommer att stötas/blekna bort. Först efter läkningen på det inbokade återbesöket kan man se det slutgiltiga resultatet. Det är viktig att du följer de eftervårdsinstruktioner som kommer att ges i samband med behandlingen.

Pris: Se vår bokningssida