Obalans i lymfsystemet och behandlingsmetoder

Obalans i lymfsystemet och behandlingsmetoder

Förstå Lymfsystemet och Behandling av Svullnader

Om du känner dig trött, tung i kroppen eller lider av svullnader kan det bero på en obalans i ditt lymfsystem. Mer än 250 miljoner människor uppskattas vara drabbade av lymfödem vilket är en kronisk och ihållande svullnad som kan påverka olika delar av kroppen. Massageterapeuten Maria Sahlberg ger oss en insikt i lymfsystemet och delar råd om hur du kan behandla olika symtom. Lära dig mer om balans i lymfsystemet och behandlingsmetoder.

Funktionen av Lymfsystemet

Lymfsystemet består av lymfkärl och organ som har som huvuduppgift att transportera överskottsvätska och stödja kroppens försvar mot virus och bakterier. När vi får en obalans i lymfsystemet kan det leda till olika sjukdomar. Vi kan få lymfom, lymfödem och svullna lymfkörtlar.

Behovet av Manuell Hjälp

“Vårt lymfsystem saknar ett eget pumpande hjärta för att driva lymfvätskan. Den förflyttar sig med egna rörelser och andning och ibland behöver det manuell hjälp för att upprätthålla normal funktion.”

Egenvårdstips för Lymfsystemet

Det finns flera tekniker, inklusive lymfflödesmassage, som du kan använda hemma för att stimulera ditt lymfsystem. Såsom djupandning, ängelvingar och mjuka strykningar på kroppen är några exempel.

Råd om Hemmabehandling

“Efter djupandning kan du börja med mjuka strykningar på benen, låren och ljumskarna för att skapa en lätt töjning i huden och bindvävnaden. Det är viktigt att alltid stryka uppåt mot hjärtat men om du har svullnader i ansiktet är det bäst att försiktigt stryka nedåt mot hjärtat istället.”

Du kan förstå och vårda ditt lymfsystem bättre och på så sätt förbättra din hälsa och minska besvär som svullnader. Obalans i lymfsystemet och behandlingsmetoder. Kontakta oss för mer information om lymfsystemets betydelse och behandlingsalternativ.

Läs gärna hela artikeln Aktivera ditt lymfsystem med enkla övningar där Maria berättar mer om lymfsystemet, vad du kan göra själv och du kan även passa på att titta på video med olika övningar.  

Läs mer om vår lymfflödesmassage här.
Boka din behandling här.