Akupunkturbehandling – hur går det till

Akupunkturbehandling för hälsa och välmående på Må Bra i Riksby

Akupunkturbehandling – hur går det till

För att du ska känna dig trygg och säker ska du alltid se till att du får behandling av en Akupunktör som är medlem i Svenska Akupunkturförbundet. Vi använder tunna nålar som sätts in i specifika punkter på kroppen. Här är en översikt över hur en typisk akupunkturbehandling går till:

  1. Bedömning och konsultation: Innan behandlingen börjar gör din Akupunktör en anamnes. Ni kommer prata om dina symtom, medicinsk historia och eventuella mål du har för behandlingen. På så sätt kan vi skräddarsy behandlingen efter dina behov.
  2. Positionering: Vi behandlar vanligtvis på en behandlingsbänk och du kan använda avslappnad klädsel. Ibland passar det bättre att vi behandlar sittande eller i en annan bekväm position beroende på ditt tillstånd.
  3. Placering av nålar: Vi använder sterila engångsnålar som är mycket tunna och placeras försiktigt i specifika akupunkturpunkter på din kropp. Antalet och placeringen av nålarna varierar beroende på ditt tillstånd och dina symtom.
  4. Stimulering: Nålarna ska aktivera de rätta energiflödena i din kropp.
  5. Vila: När vi satt nålarna kommer du att vila och ligga stilla under en viss tid, vanligtvis 25-30 minuter. Detta ger kroppen tid att svara på behandlingen.
  6. Avlägsnande av nålar: När behandlingstiden är klar, kommer din Akupunktör att ta bort nålarna försiktigt.
  7. Eftervård och rådgivning: Efter behandlingen kan du få råd om hur du ska fortsätta vården hemma.
  8. Följande sessioner: För vissa problem och tillstånd kan flera behandlingar krävas för att uppnå önskade resultat. Vi gör tillsammans en behandlingsplan baserad på dina behov.

Vem bör du gå till

Det är viktigt att söka behandling från en licensierad och erfaren Akupunktör för att säkerställa att du får säker och effektiv vård. Välj alltid en Akupunktör som är medlem i Svenska Akupunkturförbundet. Då vet du att du träffa en terapeut med gedigen utbildning och kunskap. Du är i säkra händer. Akupunktur är en individuell behandlingsmetod och resultatet kan variera beroende på din kropp och ditt tillstånd. Här kan du läsa mer om Akupunktur.