Håll dig frisk i jul

Hej!

Det är många som varit sjuka under hösten och det har ofta varit långdragna förkylningar som vägrar släppa. Här kommer några råd till dig som vill ”mota olle i grind” och slippa förkylningarna under julen.

1. Drick mkt vatten, gärna varmt för att smörja tarmarna och driva ut bacillerna.

2. Skydda kroppen från kyla och vind. Kyla kommer in i kroppen bakifrån och underifrån och är du tom på energi tar den sig lättare in eftersom immunförsvaret är tillfälligt nedsatt. När kylan väl tagit sig in skapar den lätt smärta och förkylning så skydda kroppen med varma kläder, halsduk och varma skor. Har du dragit inne bör du ha tofflor, kofta och en tunn halsduk på dig även inomhus.

3. Har du redan drabbats eller känner att det är på väg bör du dricka mycket varmt vatten (37 grader uppkokat) och vila mycket. Gå inte till jobbet om du känner dig hängig – vila istället så blir du frisk! Vi har ett superbra förkylningste och en örtmedicin som är toppen att ta vi första sjukdomskänsla. Dom kan du läsa mer om här och här.

Ta hand om dig!