Koppning – en flera tusen år gammal behandlingsform

effektiv massage med koppning

Koppning har blivit aktuellt nu under OS i Rio efter att de amerikanska simmarna och gymnasterna setts med runda märken på kroppen.

Koppning är en lika gammal behandlingsform som akupunktur. Vi som jobbar med österländsk medicin använder oftast glaskoppar som vi eldar i för att skapa ett vakum. Nu i västvärlden är det även populärt att använda silikonkoppar eller plastkoppar som man pumpar ut luften ur. Alla sätt är bra utom dom dåliga som det heter och funkar lika bra.

När man har en stagnation eller dålig cirkulation i ett område hjälper kopparna att sätta igång cirkulationen och få igång rörelse i kroppen igen. Det är därför en utmärkt behandlingsform när man har stela muskler och ont i kroppen. Men det fungerar också väldigt bra när man vill få bort slaggprodukter och, som i OS-simmarnas fall, även mjölksyra. Behandlingen är skön och påminner om massage och märkena som uppstår försvinner inom några dagar.

I media har koppning beskrivits som något nytt men det är alltså en flera tusen år gammal behandlingsform som används världen över. Är nu nyfiken på att prova är du välkommen att boka tid hos Maria eller boka in dig på något av våra öppet hus.