Varför lider var och varannan av huvudvärk eller illamående nu när våren kommit?

Jag träffar otroligt många just nu som lider av huvudvärk, yrsel eller illamående. Jag har med åren upptäckt att samma sak händer varje år när våren kommer. Enligt österländsk medicin förändras vi tillsammans med årstiderna och med våren kommer en starkt uppåtgående energi. Många känner att de blir piggare och har mer lust att hitta på saker samtidigt som andra kan känna en frustration av att inte hinna med eller ha tillräckligt med ork för att ta hand om allt de vill.

Enligt österländsk medicin har vi olika meridianer och organ som tillhör varje årstid. Till våren hör levermeridianen. För att balansera levermeridianen och hålla ett fritt flöde av qi i kroppen måste vi jobba på vår andning. Vi bör andas med magen och försöka hålla stressen borta så vi kan fortsätta hålla ett fritt flöde.

När levermeridianen kommer i obalans får vi problem med vår andning och vi kan lätt få bland annat huvudvärk, illamående, yrsel och frustration.

Om du redan testat att dricka mer vatten och huvudvärken fortfarande är kvar kan du alltså jobba mer på din andning för att se om huvudvärken försvinner.

Det bästa är att göra en kort andningsövning varje morgon eller kväll. En bra början är att du avsätter fem minuter varje dag där du sitter ner och håller händerna på magen och andas så magen rör sig. Gör det varje dag och njut av att du gör någonting som din kropp mår bra av. Vill du ha ännu mer hjälp kan vi såklart hjälpa dig med akupressur eller akupunktur.

Lycka till!