Kurs i koppning

Jag funderade länge på det här med koppning, speciellt efter att jag själv fått prova på koppning under en massagebehandling. Därefter fick jag även prova på eldkoppning hos Maria på Må Bra i Riksby. När jag tillslut fick inbjudan till en koppningskurs Maria skulle hålla tillsammans med en annan akupunktör kände jag att det var dags att sätta sig vid skolbänken igen. Jag var så himla taggad!

Förväntningarna var många. Vad kommer vi att hinna med under en dag? Vad är egentligen koppning? Hur gör man? När kan man använda det och vart startade det, alltså historien bakom dagens koppning?

Kursen gick av stapeln en lördag i november och den hade verkligen allt. Vi gick igenom historia, vad koppning är och hur man bemästrar det. Diskussionerna angående att arbeta förebyggande och ta sig an problemområden avlöste varandra. Och inte att glömma en väldans massa praktik vilket jag personligen älskade.

Inte bara lärde jag mig grunderna till koppning, jag och de andra kursdeltagarna fick prova allt vi pratade om. Hur man gör med eld och glaskoppar, hur vi kan använda silikon- och gummikoppar till våra ordinarie behandlingar. För mig med svår astma fick jag prova hur det känns med vattenkoppning som hjälper bra vid lungproblematik. Jag kan ärligt säga att min astma kändes bättre direkt och jag behövde inte alls lika mycket astmamediciner denna dag och inte heller dagen efter. Jag hittade en ny favorit helt klart!

Att få en heldag men två engagerade föreläsare som hjälpte till med allt från att sätta kopparna på rätt plats med rätt mängd eld/sug/vatten till att svara på alla våra frågor var toppen. Att kunna blanda teori och praktik på ett bra sätt för att orka en hel dag lyckades dom verkligen med. En dag gick så fort och fortfarande pigg och glad åkte jag hem med en känsla av ”Yes, fasiken vilken bra dag!”

Du hittar all info om våra olika koppningsbehandlingar här.

Av: Therese
Massör och hälsopedagog på Må Bra i Riksby