Ta hjälp av höstens energi för att uppnå balans och fokus

Hösten är en fantastisk tid att se över sin kosthållning och göra de förändringar du funderat över. Det är dags att sluta tänka och bara göra.

Höstens energi hjälper dig att hålla fast vid det du bestämt dig för eftersom vi nu skalar av överflödet och lättare hittar fokus. Eftersom vi jobbar med hälsa tycker vi att saker att fokusera på den här tiden kan vara kost, träning, andning och att hitta en bättre balans i vardagen.

Vi befinner oss just nu i slutet av sensommaren men känner redan nu av hösten som är på väg. Man liksom känner det i luften. Hösten är en bra tid att stärka lungan och tjocktarmen. Lungan stärker du genom att jobba på din andning exempelvis genom andningsövningar och genom att dricka mycket vatten. Tjocktarmen stärker du genom att generellt minska på socker, mjölkprodukter och vete för att få en renare miljö i tarmen.

Det är viktigt att inte frysa den här perioden utan att klä sig varmt så kroppen lättare kan anpassa sig till den nya temperaturen. Att frysa in hösten är ingen bra idé sett utifrån traditionell kinesisk medicin utan det kan istället öka obalansen i kroppen och göra så vi lättare drar på oss förkylningar och andra sjukdomar.

Tips på bra mat den här tiden är soppor och grytor där du får varm och lättsmält mat för tarmen och mycket vätska för lungan.

Här kan du läsa om hur en andningsövning kan gå till.