Äpplen

Våra älskade äpplen som bara finns där från år till år i många av våra trädgårdar. En så härlig frukt som vi kan njuta av i många olika varianter. Vi kan göra äpplemos, äpplekompott, äppledrinkar, torka äpple eller varför inte njuta av en äpplepaj.

Vissa som har gott om äpplen passar också på att lämna in dem på ett musteri för att få en god egen must som påminner om höstens goda smaker även en mörk vinterdag.

Om du har några morötter att skörda i din trädgård eller köpa i mataffär så kan du göra en bra och god hälsodryck på några minuter med en juicecentrifug. Hälsodrycken kan vara positivt renande och lätt avgiftande för kroppen.

Här kommer receptet:

* Två stora morötter (gärna ekologiska), skölj och skär av båda ytterändarna. Ha gärna kvar skalet på dem om de är ekologiska annars skala dem.

* Två stora äpplen sköljda och ta bort pinnen. Använd gärna hela äpplet med kärnhus om det är egna eller ekologiska, annars skala och ta bort kärnhuset.

* Kör både äpplen och morötterna i juicecentrifugen. Om du vill kan du tillsätta en tesked av vetegräspulver som extra tillskott för att öka den avgiftande effekten.

Äpplen kan hjälpa kroppen att eliminera gifter och stötta magen bland annat genom att främja aptiten och dålig matsmältning. Ett mer surt äpple har också en stimulerade effekt på levern. Moroten när magen och lungan och har också den en avgiftande effekt. Moroten sägs också främja ögonen.

Om du vill tillsätta vetegräspulver är detta en ytterligare förstärkande effekt med avgiftning så genom att dricka denna goda och nyttiga dryck hjälper du kroppen på ett gott och hälsosamt sätt.