Kom igång med din träning

I början på året är det många som vill ta nya tag med sin träning, kanske för att skapa mer hälsosamma vanor för att klara av vardagen eller för att komma i form till sommaren. Regelbunden fysisk aktivitet på måttlig nivå stärker immunförsvaret och är något som de flesta mår bra av. En anledning till att många ofta blir sjuka när det känns som att man precis har kommit igång med sin träning kan vara att den akuta effekten efter ett hårt träningspass eller perioder av intensiv träning kan leda till ett tillfälligt nedsatt immunförsvar.

Om du inte tränar regelbundet idag men vill komma igång med träningen rekommenderar vi att du ökar träningen successivt genom att börja lugnt och trappa upp träningen efter hand, både när det gäller intensitet under träningen och antalet träningspass per vecka istället för att gå ut för hårt i början och falla tillbaka. Det är också viktigt att komma ihåg att kroppen behöver tillräckligt med återhämtning. Återhämtningen efter ett träningspass är minst lika viktigt för att hålla dig frisk. Fyll på med ny energi efter din träning genom att äta en näringsrik måltid och se gärna till att den innehåller olika delar av kostcirkeln.

Vi önskar dig ett aktivt och energifullt 2019!