Åtta anledningar till varför det kan vara bra med kosttillskott

Marken är utarmad på näring

I matindustrin prioriteras storjordbruk, pris och smak framför näringsinnehåll. Flera skördar årligen utarmar jorden på näring. Finns näringen inte i jorden kommer den heller inte att finnas i maten. Studier i Nya Zealand, England, USA, Tyskland och Sverige pekar på att det finns mindre näring i maten nu än för 50 år sedan. Vi har tömt marken på näring med stora monojordbrukssatsningar.

Geografiskt läge

Nordbor har för lite D-vitamin i förhållande till vad som är nödvändigt för hälsa och god livskvalitet. Om du inte vistas i solrum några gånger i veckan eller reser till solen, får du brist på D-vitamin.

Skräpmat, snabbmat och brist på frukt och grönsaker

Många människor äter för dåligt. Endast 10 % av svenskarna äter mer än minimala fem portioner frukt och grönt dagligen. Livsmedelsindustrin raffinerar bort större delen av näringsinnehållet när de producerar hel- och halvfabrikat.

Miljögifter

Ett barn föds med en cocktail av kemikalier och tungmetaller i blodet. Varje dag i livet utsätts vi dessutom för hundratals skadliga ämnen i miljön. Kroppen lagrar dessa giftiga ämnen. Vitaminer, mineral och aminosyror är bränsle för att kroppen ska kunna avgifta sig själv, och skydda oss från sjukdomsalstrande miljögifter.

Vi stressar som aldrig förr

När du befinner dig under stress urlakas skyddande näringsämnen som C-vitamin, B-vitaminer och magnesium. Vid alla typer av psykologisk eller fysiologisk stress har kroppen extra mycket behov av näring.

Vi äter läkemedel i en allt större utsträckning

Läkemedel inklusive p-piller urlakar kroppen på livsnödvändiga näringsämnen som B-vitaminer, magnesium och zink. Att komplettera läkemedelsintag med kosttillskott kan minska biverkningar och göra att läkemedlen fungerar bättre.

Viktkontroll

Allt fler människor på jorden blir överviktiga och samtidigt undernärda. Många har för låg förbränning, samtidigt som de går på olika dieter och bantningskurer. Många av dessa kurer är inte näringsmässigt balanserade och kan ha en negativ effekt på den långsiktiga hälsan. En diet bör alltid kompletteras med högkvalitativa multivitamin-mineraltillskott.

Må bättre och bli friskare

Över 100 000 vetenskapliga studier visar att de flesta människor mår bättre och blir friskare av att äta kosttillskott. Detta oavsett om man från början är frisk eller sjuk. Genom att äta kosttillskott av hög kvalitet varje dag investerar du i din hälsa och ditt välmående.

Källa: Alpha Plus

För de flesta är det bra att inta kosttillskott dagligen för att tillgodose vårt dagliga behov. Om vi inte får i oss tillräckligt med vitaminer och mineraler är det risk för att vi drabbas av sjukdomar, trötthet, muskelsvaghet, benskörhet m.m. På Må bra i Riksby säljer vi produkter från Holistic som är ett svenskt företag som säljer några av marknadens bästa och mest effektiva kosttillskott och de är så rena och naturliga produkter som det går att få. Det bästa är att inta multivitamin på morgonen och på kvällen multimineral, då har man grunden och kan sedan komplettera med det som just du behöver. Här kan du läsa mer om Holistic -> https://www.holistic.se/.

Läs mer om MultiVitamin -> https://www.holistic.se/sv/product/multivitamin

Läs mer om MultiMineral -> https://www.holistic.se/sv/product/multimineral