Kraniosakral terapi 60 min eller 75 min

kraniosakral-behandling-lindrar-stress-och-smarta

Kraniosakral behandling, även kallad för KS, lindrar stress och smärta och är en mycket effektiv behandlingsform vid:

*Stressrelaterade och mentala problem som utbrändhet, depression, ångest, sömnproblem, ätstörningar
*Smärta och spänningar i hela kroppen som t.ex. i huvud, käkar, nacke, axlar, rygg, höfter och knän och migrän/kronisk huvudvärk, lindra smärta vid artros
*Hormonella problem som pms och mensvärk
*Mag- och tarmproblem (men då behöver man oftast även ändra kosten)
*Olika slags trauman – både fysiska och mentala
* Det har även visat sig ha gynnsam effekt på ADHD, autism och stroke
En enda behandling kan ge resultat men för en mer bestående förändring rekommenderar vi fler behandlingar i relativt tät följd. Kraniosakral behandling lindrar stress och smärta.

Hur går en behandling till?

Första behandlingstillfället inleds med ett samtal där vi går igenom din sjukdomshistoria. Därefter ligger du på behandlingsbänken med kläderna på medan Suzanne håller sina händer på olika ställen på din kropp, alltifrån huvudet ned till fötterna. Med en lätt beröring hittar hon spänningar och hjälper din kropp att komma i balans och påbörja en läkning. Behandlingen upplevs behaglig och skön och som en djup vila där läkningen sker.

Mer information om behandlingen

Kraniosakral terapi är en mjuk och varsam behandlingsmetod som har utvecklats från osteopatin. Man utgår från 5 stora områden i kroppen, Centrala nervsystemet (CNS) som består av hjärna och ryggmärg, Cerebrospinalvätskan (CSV – ryggmärgsvätskan), De membrösa lagren (olika hinnor i hjärnan och ryggraden), Kraniets ledstrukturer och SI-lederna (korsbenets rörelse i förhållande till bäckenet/höfterna).

Den kraniosakrala terapin ser kroppen som en helhet och den kraniosakrala andningen som ett eget system i kroppen. Man utgår från att kroppens alla vävnader hänger samman genom ett nät av bindväv/fascia vilket betyder att en obalans i en del av kroppen kan ge en påverkan i en annan del av kroppen. Man tar också hänsyn till de 12 kranialnerverna och då framför allt Vagusnerven. Syftet med behandlingen är att återställa balansen och det gör man genom att hjälpa kroppens förmåga till självläkning. En KS-terapeut är med sina händer tränad att känna kroppens minsta och mest subtilaste rörelse.

I USA och England har medicinsk forskning visat att den här terapiformen har en mycket god effekt på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa. På många sjukhus används terapin med goda resultat.

Här kan du läsa några av våra lovord.

75 min 850 kr – 1:a besöket, konsultation och behandling
60 min 850 kr, 5-klipp 3890 kr, 10-klipp 7490 kr
75 min 990 kr, 5-klipp 4590 kr, 10-klipp 8590 kr

Klicka här för att komma till vår bokningssida